A Visit to Tokyo Visual Art College

11:12 AM




If you notice my previous post, I have talked about how I was selected to join Jenesys 2.0 program on October 2013. Now I'll be talking about our visit to Tokyo Visual Art College, one of the college that have given me an unforgettable experience. 

Kalau sempat baca post gue yang sebelumnya, gue udah cerita soal gimana gue ikut program Jenesys 2.0 mulai dari seleksi sampai proses keberangkatan. Di post kali ini gue akan cerita tentang kunjungan ke Tokyo Visual Art College, salah satu kampus yang ngasi gue pengalaman nggak terlupakan.

Read also: 
How did I join Jenesys Program?
How Fukuoka Stole My Heart

Tokyo Visual Art College was located in Yondancho 11 Chiyoda-ku, Tokyo. It is a college that designated for you who want to pursue your dream career in pop culture, especially J-pop culture. If you love to draw manga, directing dorama, creating special effect for tokusatsu, or even have cute voice for anime dubbing, this college is perfect for you.

Tokyo Visual Art College terletak di Yodancho 11 Chiyoda-ku Tokyo. Kampus ini didesain untuk mereka yang ingin mengejar mimpinya di dunia pop culture, terutama J-Pop Culture. Kalau lo suka gambar manga, jadi sutradara dorama, bikin efek-efek spesial buat tokusatsu, atau bahkan punya suara unyu buat dubbing anime, kampus ini pas banget buat lo. 

I should say I was really impressed about this college. This college is like a college I found in those mangas about a girl who is pursuing her dream in entertainment industry. Each individual has unique talent and the school gives them space to develop their talent. I also love the way they greet us. They were cosplaying, they were demonstrating their major, and they let us to try every single thing.

Jujur, gue takjub banget sama kampus ini. Ini persis kayak kampus-kampus di manga yang ceritanya tentang cewek yang sedang mengejar mimpi di industri hiburan. Masing-masing muridnya punya bakat unik dan kampus ini ngasi ruang untuk mengembangkan bakat-bakat mereka. Gue juga terkesan dengan penyambutan yang mereka kasih buat anak-anak Jenesys. Mereka sampe cosplay, ngasi demo skill mereka, dan ngajak kita nyobain semuanya.

PS: I was still mourning about my brother who lost my DSLR, so pardon for the low resolution of the pictures below.

PS: masa-masa ini adalah masa-masa di mana gue masih berduka gara-gara adik gue ngilangin DSLR gue. Jadi mohon maaf kalau gambar-gambar di bawah ini agak low res.

We were greeted with a stunning opening performance
Kita disambut sama penampilan yang keren banget
With the dancers. Japanese girls always look beautiful in their traditional clothes
Sama para penarinya. Cewek-cewek Jepang emang cantik banget kalo udah pakai baju tradisional mereka.
My friend, Bic, might looks like she had no idea what she was doing...
Temen gue, Bic, kelihatannya bingung sendiri gitu...
But here's how it turned. How cool! She was playing Mario!
Tapi jadinya di layar kayak gini. Keren kaaan! Dia ternyata lagi main Mario ternyata!
Is it only me or you are also thinking that they will make a weird anime together? Hahaha.
Gue doang apa kalian juga mikir kalo mereka bertiga main anime, jadinya absurd banget? Hahaha.
Opened by a stunning performance, closed by a stunning performance, too. Highgintonic006 Band, their students' band. Has a steampunk feel and they're really cool! Check out the Facebook too.
Kunjungan kita dibuka dengan penampilan yang keren, ditutup juga dengan penampilan yang nggak kalah kerennya. Nama bandnya Highgintonic006. Ini band siswa-siswa TVA, punya hawa-hawa steampunk gitu. Keren banget! Ada Facebooknya juga lho.
Thank you Tokyo Visual Art College for giving us the fun experience visiting your campus. Really hope to see you again. Oh, and...

Terima kasih Tokyo Visual Art College untuk pengalaman yang berkesan ini. Semoga bisa bertemu lagi ya. Dan oh...


Can anyone tell me how did I end up having lunch with Kamen Rider?
Ini gimana ceritanya ada Kamen Rider di meja makan siang gue? 


You Might Also Like

0 comments

Powered by Blogger.